torsdag 30 september 2010

Månadsrapport

Månadsrapport för September 2010
September månad har resulterat i 5 fiskar över kilot. 3 braxar, 1 id och 1 färna.

Totalt har jag fått 120 fiskar i September månad, detta resulterar att var 24;de fisk varit över kilot. Detta resulterar i den sämsta månaden sedan April.

Totalt har det blivit 24 fisketurer, vilket resulterar i ett genomsnitt på 5 fiskar per tur. Det har blivit 4 bompass den här månaden.

Arter som landats i September månad är följande:
Abborre, Björkna, Braxen, Färna, Havsöring, Id, Löja, Mört.

Havsöring

Idag bar det iväg med Conny (lillkungen) som aldrig fått en Havsöring. Tyvärr hade Conny ingen lycka medans det var tvärtom för mig, jag tappade 2st och fick upp en liten på 41cm som självklart fick friheten åter.



onsdag 15 september 2010

Mört

Jag och Johan bestämde oss förut för att bege oss ut och meta lite istället för att sitta inne och uggla framför datorn.

Först provade vi båthamnen i kungälv där endast Johan fick fisk, efter en stund bestämde vi oss för att prova ett annat ställe och plockade ihop grejerna och satte oss i bilen.

Det var helt klart värt besväret att flytta på sig. Först fick Johan nytt PB på mört och därefter var det min tur. Johans vägde 540gram och min 500gram. :)



Mört 500gram, 34cm.


måndag 13 september 2010

Braxen igen

Var ute imorse och tog ännu en braxen i Nordre Älv.

Det märks mer o mer att hösten är här nu, snart är det inga löv kvar på träden.. :|

Braxen 1825gram, 53cm.


fredag 10 september 2010

Nordre Älv

Vart ute några timmar på ett ställe jag spenderade lite tid på förra året i Nordre Älv. Fick en del braxar runt 1.5 och lite andra arter som inte var nån speciell storlek på.

Började bra, tog inte lång tid innan det började nappa. Efter 2 mörtar så fick jag ett redigt napp och gjorde mothugg, kände att det var stort men den klev av efter 1 sekund..

En timme senare small det på igen, braxen 1900gram. Största hittills på den här platsen. :)

Därefter kliver det på ett par mörtar och en björkna.

En och en halv timme senare small det på igen, upp kommer årets första braxen över 2kg! Äntligen! :)

Braxen 2025gram, 57cm.

måndag 6 september 2010

Id revansch

Blev en impulstur med Johan i förmiddags efter id och färna. Fisken var inte alls på humör. Blev endast 1 id landad och jag hade turen att få den. Togs efter 6 timmars fiske. Lyckades slå mitt gamla PB med 60gram. :) 1760gram!

fredag 3 september 2010

Färna

Efter 2 tappade fiskar, och att Johan fått 3 idar och 2 färnor av kvalitet fick jag äntligen på en stor fisk. En färna på 1640gram och ett nytt PB var satt! Tyvärr fick jag ingen id som målet egentligen var, men jag är inte sur för det! :)