lördag 30 april 2011

Månadsrapport

Månadsrapport för April 2011

Denna månaden har det fångats 17 fiskar över kilot. Varav 16 braxar och 1 sutare.

Totalt har det fångats 269 fiskar. Detta resulterar i att det fångats 1 kilo fisk var 16;de fisk.

Totalt har de blivit 22 fisketurer. Detta resulterar i genomsnitt på 12 fiskar per fisketur. Det har blivit 4 bompass denna månaden.

Totalt har det fångats 10 arter denna månaden:
Abborre, Braxen, Björkna, Fjällkarp, Havsöring, Id, Löja, Mört, Sarv, Sutare

torsdag 28 april 2011

Björkna

Ännu har de inte blivit nån fart på metet men jag är ute så mycket som jag orkar. Idag provade jag ett nytt ställe i Nordre älv som jag inte metat på förut. Målet var att ta en Id då det kändes som ett ställe dem kunde hålla till på.

Efter 4,5 timmars fiskande så hade jag fått 14 mörtar och 6 björknor. En av björknorna vägde 300gram så nytt PB iaf. :)

måndag 25 april 2011

Mini fisk

Då har man varit iväg på en tur med Jensen och metat efter karp. Målet var att få upp en fjäll och en spegel till art samlingen.

Efter ett bra antal timmar och en hel drös med mini sutare och mört så fick jag äntligen upp min livs första karp, en fjällkarp. Kort därefter fick jag på en till. Sen blev de massor mini sutare och mört igen. Sutarna var väldigt små, största var under 10cm.. Tyvärr klev ingen spegel på så den får jag ta en annan dag. :)


lördag 16 april 2011

Braxen safari

Braxen 2425gram, 60cm.
Kom precis hem från braxen safariet. Idag klev det upp 6st, varav en fin på 60cm! Dock vägde den 25gram från PB't som jag fick igår.

Lyckades felkroka 2 stycken idag, dem allra 2 första jag fick. Den första kroka jag i arslet och inte undra på att den bjöd på en sån fin fight, hehe.







Nappade mycket braxen precis innan jag stack, det är inte likt mig att sluta fiska när fisket är som bäst. :o

Nu får det bli annat fiske också! Trött på att behöva åka så långt för att fiska. Ska ge mig på älven inom kort, eventuellt imorgon kväll! Bara slå en pling om nån vill haka på't.


fredag 15 april 2011

Braxen igen

Igår så var de braxfiske med Andreas som hade betydligt mer flyt än mig. Gårdagen var riktigt död, inte mycket aktivitet. Lyckades dra en braxen på 1850gram. Andreas däremot slog först sitt PB med en braxen på 2000gram och därefter fick han en på 2600gram.

Idag så tog jag med mig flickvännen. Tyvärr var vädret inget vidare idag, molnigt, blåsigt och så dugga det lite emellanåt MEN fisket var grymt bra! Nappade mycket och mer oftare än tidigare, dröjde inte länge efter utlägget förrän fisk var där och nafsa.

Det började riktigt bra, upp kom en braxen på 2375gram och ett nytt pb var uppnått efter över 1,5 år! Därefter fick jag en på 2025gram och tillslut en till på 2450gram och ännu ett nytt pb! Fick även utöver braxarna 2 sarvar på 650 och 625gram. :)

Braxen 2450gram, 59cm.

Sarv 650gram.

måndag 11 april 2011

Braxen!

Idag vart det åter en tur till samma plats. Fast idag väntade jag tills på eftermiddagen då det inte nappade alls dagen innan tidigare så.

Idag blev det 3 braxar igen, topp på 2200gram, vilket är 50gram från mitt nuvarande PB. Det skall klås! 8-)

Braxen 2200gram, 54cm.
  Nu blir det nog något annat fiske i veckan för att variera mig lite. Skitfiske!

Vårfiske!

I lördags åkte jag och Mikael iväg för att fiska Id. Tyvärr fick vi ingen Id men en massa mörtar.

Igår morse ringde jag en fiskepolare som jag hade planerat dagen med, dock blev de lite strul. Frågade honom hur de gått dagen innan och fick till min förvåning höra en sjukt grym rapport så jag tog prylarna och åkte dit på direkten. Satsningen var på Sarv och Braxen. Timmarna bara gick förbi, stendött.. efter 5 timmar och lite småpill så krokade jag dagens första, en Braxen. Efter det så rullade det på och det small på då och då. Totalt blev det 1 Björkna, 3 Braxar, 1 Sutare och 1 Sarv.

Efter att ha suttit på exakt samma ställe i 9 timmar varav många av dem timmarna när solen låg på som mest så har jag en riktigt fin bränna idag! Hade på mig brillorna hela tiden så ni kan ju gissa hur jag ser ut. 8-)

Braxen 1825gram.
Sarv 750gram, 35cm.
Sutare 1800gram, 46cm.
 Här är ett videoklipp från gårdagen, alla fångster förutom björknan är med i klippet och 2 drillningar.

http://www.youtube.com/watch?v=iI-FvwuGjOk