måndag 30 april 2012

Månadsrapport

Månadsrapport för April 2012

Antal fisketurer: 17st
- Antal blankpass: 2st
- Antal fisketimmar: 78h

Antal fiskar: 221st
- Antal fiskar per timme: 2,8st
- Antal fiskar per pass: 13st
- Antal fiskar över kilot: Braxen (38st), Färna (3st)
- Procent över kilot: 18,5 %

Antal arter: (7st) Björkna, Braxen, Färna, Löja, Mört, Sarv, Stäm
- Tre största arterna: Braxen (2660gr), Färna (1910gr), Björkna (340gr)

Månadens höjdpunkt. Braxen 2660gram, 59cm

Största hittills

Det har varit ett par roliga fiskedagar. Ett par större Braxnar med topp på 2660gram, alltså 10gram från mitt nuvarande PB. Nu är det två pass kvar innan man börjar arbeta igen, och vila lite med fiskandet. ;) Skall bli intressant att se om man kan lura upp något annat skoj idag.

Braxen 2660gram, 59cm

lördag 28 april 2012

Dagens största bralle. Gissa vikten:-)


torsdag 26 april 2012

Nu blir det fiske!

Två timmar kvar tills man slutar arbetet, sen blir det fiske i 5 dagar! Hoppas kunna uppdatera bloggen varje dag, men det kan bli knepigt utan dator. Kanske provar Appen jag ladda ner till mobilen och uppdaterar med den under helgen. :)

Skitfiske på er alla!

onsdag 25 april 2012

Färna pass

Blev ett Färna pass igår innan jobbet. Provade en ny sträcka som jag rekade i Söndags. Vattennivån på denna sträckan hade höjts över 20cm så platsen jag tänkt komma åt gick inte. Så jag fick sätta mig på den enda platsen jag kunde. Lyckades där iaf landa en Färna på första utlägget och 2 till under tiden jag satt där.

Bestämde mig sedan för att byta ställe och åkte vidare till där jag tog mitt nuvarande PB. Där hade vattennivån bara ökat med minst en halv meter. Sjukt högt vatten. Och strömmen... den ska vi inte tala om. Tillslut hitta jag ett bakvatten och kunde dra lite mört.

Dagens största. Färna 1230gram, 45cm


söndag 22 april 2012

Segt Färna pass

Idag blev det en "heldag" efter Färna. Första platsen blankade jag helt. Efter det provade jag platsen där jag fick Färnan på 1.9kg. Var bra aktivitet i början och kunde tillslut landa en Färna på 1.5kg. Efter denna så var det bara mört som behaga att nappa. Till sist provade jag sträckan där jag fick mitt ÅB förra året men blankade där med. Totalt blev det 3 fiskar på 7 timmar vilket kändes lite surt.

Färna 1560gram, 48cm

lördag 21 april 2012

Attans

Blev ett blankpass nu ikväll. Tappade en något större Färna mellan 1-2kg.. Genom en klantig håvning.. Hade alldeles för bråttom så jag lyckades fastna med beteslåset i håven med fisken utanför så den kom loss på något sätt.

Imorgon blir det förhoppningsvis en heldag efter 2kgs Färnan. :)

måndag 16 april 2012

Nästan! Så nära!

Lyckades nästan klå mitt mål att ta en Färna över 2kg. Fick en rackare på 1910gram, inte långt kvar nu!

Blev ett pass efter jobbet på ett nytt ställe jag bara åkt förbi förra året. Efter 2 timmars fiske och två små Färnor så började jag packa ihop allt. Och när jag skulle ta upp spöt så satt Färnan på och lyckan var stor. Upp kom den, nytt PB 1910gram, 54cm. Packade upp grejorna och fortsatte fiska en timme till efter, hehe. Blev dock bara Mört efter den. :)

Självklart glömmer man videokameran hemma när man får nytt PB! Typiskt så får bli ett tråkigt kort i håven :)

Färna 1910gram, 54cm.


söndag 15 april 2012

Slemmig dag

Har fiskat hela helgen men det har inte blivit något speciellt, för det mesta små mört och björkna.

Bestämde mig för att åka och kolla om det vandrat upp nån mer fisk i Lidköping idag. Men det blev bara Braxen för hela slanten. 20 talet braxnar blev det. Blev en mört och en löja också. Väldigt dåligt med andra arter vilket det inte varit tidigare.

Provade på en ny metod idag som visade sig klockren på Braxen iaf. Drennans Method Feeder med snabbkoppling och tafs.



Körde med fake-pop up majs på det och lurade några Braxnar.

Samtidigt som jag körde detta med ena spöt så körde jag vanlig feeder på det andra. Lyckades få ett roligt dubbelhugg. Hade precis laddat på båda spöna med nytt mäsk och dängde ut. Tog knappt 30 sekunder innan det hugg på den vanliga feeder'n och fisken satt. Precis när jag börjar drilla ser jag på andra spöt att en Braxen har boltat sig på Method Feeder'n.

Vevar in spöt jag står och håller i först, håvar och krokar av, låter den ligga i håven medans jag tar andra spöt och vevar in nästa Braxen. Håvar den samtidigt som den andra ligger i och tar ett gruppfoto. :)


måndag 9 april 2012

Piss helg

Vädergudarna har verkligen ställt till det. Hade planerat fiska fredag men väl på plats så blåser det nordan och snöar.. Kändes som hagel på kinden så var bara att åka hem till föräldrarna.

På lördag morgon så var det dags att fiska. Väl på plats är det lite is intill kanterna och kärle i marken. Efter lite våld fick jag ner banksticksen. Inte ett pill på dem 3 timmarna så jag bröt..

Väl på plats på söndagen så ligger ett tunt lager is på sjön. Det måste ju betyda att vattentemperaturen gått ner till nollgradan.. Under dagen smällte isen bort. Lyckades få lite napp men vart bara småfisk som stal betet. Till slut blev det en liten sarv som fick syna håven.

Idag vart det planerat fiske men skitväder och så givetvis vaknar man och knappt kan prata och så feber på det nu i skrivande stund.

Blä piss helg..

onsdag 4 april 2012

Vimman uteblev..

Shit vad låg vattennivå det är på ån nu. Tror det i kombination med att det varit minusgrader under nätterna i en veckas tid kan påverka att Vimmorna inte vill nappa? Blankpass blev det iaf inte en liten Färna kom upp.

Jag hoppas ni får en trevlig Påsk och sketfiske!

tisdag 3 april 2012

Vimma försök imon

Ska försöka lura upp Vimman imon så man får lite poäng till Västsvenskan. Sen bär det av till familjen i Göteborg under påsken och förhoppningsvis lite trevligt fiske. :)

Det verkar som om Vimma listan kan bli intressant iår. Jämfört med förra året då ingen alls anmäldes.

Vad ska ni andra fiska under påskhelgen?

Foto: Patrik Andersson


söndag 1 april 2012

Sicket väder!

Ja idag har inte vädret varit på någons sida. Började morgonen med att fiska efter lite blandade arter. Vinden anlände kort efter att vi riggat och ökade hela tiden medans vi satt där. Tillslut bestämde vi oss för att byta ställe då vinden kommit upp i över 10ms. Blev bara en Braxen och lite Mört och Stäm också.

Vi bestämde oss för att göra ett försök på Färna på ett ställe mer skyddat från vinden. Dock visade det sig att de inte alls var någon Färna som behaga nappa. Vi flyttade oss längre nedströms och möttes av ett imperium av Stäm! Lyckades slå mitt "gamla" PB på 140gram. :)

Stäm 170gram, 27cm