torsdag 31 maj 2012

Månadsrapport

Månadsrapport för Maj 2012

Antal fisketurer: 18st
- Antal blankpass: 0st
- Antal fisketimmar: 71h

Antal fiskar: 158st
- Antal fiskar per timme: 2,2st
- Antal fiskar per pass: 8,7st
- Antal fiskar över kilot: Braxen (49st), Färna (6st), Id (2st), Sutare (1st)
- Procent över kilot: 36,7 %

Antal arter: (10st) Abborre, Björkna, Braxen, Färna, Id, Mört, Sarv, Sutare, Vimma, Ål
- Tre största arterna: Braxen (2560gr), Färna (2210gr), Id (1650gr)

Månadens höjdpunkt. Första färnan över 2kg! 2210gram, 53cm

måndag 28 maj 2012

Första sutaren

Efter ett riktigt misslyckat pass, tappade fiskar, missade napp, trassel och annat %!"#!# strul, så lyckades jag iaf landa årets första Sutare..

Sutare 1400gram

lördag 26 maj 2012

Hmm.. går inge bra?

Sjön jag rekade efter Gräskarp i veckan provade jag en sväng igår. Dum sjö som är svår att komma åt. Fiskade på ett swim där jag sett lite större Sarvar men swimet var invaderat av mycket mindre Sarvar. Men dem stora var fortfarande kvar där bland dem mindre. Efter en timmes fiskande på en höjd 5-6 meter ovanför vattnet så hade jag landat runt 10st små och tillslut satt en av dem större. Vägde knappt 5hg. Var grymt tungt att lyfta den från ytan upp till mig, tänk då om den vägt ett kilo. Spöt hade ju lätt gått av, hehe :)

Sarv 475gram


Provade en annan sjö efter Karp och Sutare imorse. Hade förmäskat några dagar. Klockan ställdes på 03:00. Väl på plats så är det ingen aktivitet, varken rullningar eller bubblor. Bara massa små Sarvar som förstör fisket så jag ger upp efter 2 timmars fiske.

onsdag 23 maj 2012

Reka weedis

Var och skulle reka lite efter Gräskarp i förmiddags. Dock såg jag ingen men såg bra mycket Sarv i olika stim. Märkte tydligt att dem simmar i stim beroende på storlek. På ett ställe var det bara små Sarvar, på ett annat lite större och på ett annat mycket större Sarvar. Såg även ett gäng Regnbågar 2-4kg. Och till min förvåning såg jag dem största Abborrarna jag sett simmandes. Kom förbi ett stim på 4st som lätt vägde mellan 1-1.5kg.

Ett pass här på Fredag och förhoppningsvis lite bilder som väcker lust!

söndag 20 maj 2012

Helgens fiske avklarat

Då var långhelgen slut för den här gången. Det har blivit mycket fiske men tyvärr ingen Sutare som målet var. Lyckades dock felkroka en igår kväll men den gills ju inte. Mycket Braxnar har det blivit, största ser ni på bilden nedan. Har klarat av målet att ta 20st över 2kg nu. Från det nya vattnet så fick jag otroligt svarta Braxen hanar som kommer upp på bloggen så fort jag fått bilderna. Även en Vimma och några Idar har kommit upp under helgen.


Vimma 510gram, 40cm

Braxen 2560gram, 56cm

Id 1650gram, 52cm


lördag 19 maj 2012

Kul att prova nytt

Provade ett nytt vatten igår och det gav utdelning. Ett gäng Braxnar och en Sutare kom upp. Dock var det inte jag som fick Sutaren. Ska ge det ett försök ikväll igen och förhoppningsvis få årets första Sutare.

Största för dagen. Braxen 2360gram

tisdag 15 maj 2012

Oväntad art

Idag blev det en satsning på att ta Färna i ytan. Lyckades få upp mängder med stor Färna men hade svårt att smyga mig på dem. Även om jag kastade i mitt bete 20 meter från platsen dem vakat på så blev dem rädda. Tillslut fick jag upp en men det blev den enda på frilina.

Provade bottenmeta innan jag gav upp och där klev en Färna på ganska snabbt, modell mindre. Precis innan jag skulle gå så klev något riktigt riktigt stort på! Kändes så iaf, hehe. Upp kommer första ålen för i år. :)

fredag 11 maj 2012

Inget vidare

Den här veckan har jag bara kommit ut en gång. Hade hoppats på bättre väder igår Torsdag och Onsdag, då jag tänkt frilina efter Färna mer. Vill inte ens tänka på hur vattenståndet ser ut just nu.

Hade planerat massa fiske i helgen men det blir tyvärr att mecka med bilen så jag inte får körförbud, då lär det bli ännu mindre fiske.. Hoppas iallfall på ett pass på Söndag om allt går som det skall.

Ni andra får ha en trevlig helg! Skitfiske! :)

tisdag 8 maj 2012

Nu tar dem på ytan

Ja nu börjar Färnorna ta på ytan. Grymt skoj att köra frilina med bröd. I söndags misslyckades jag med att kroka dem. Men idag klev årets första på frilina på. :)

Årets första på frilina. Färna 1590gram

måndag 7 maj 2012

Vimma nr #3

Efter två dagar riktat efter Vimman så lyckades jag äntligen landa min tredje! Så nu bör jag få lite poäng i Västsvenskan på arten. Helt okej vikt på alla också (tidigare: 400gr och 570gr), dock brukar medel ligga runt 4hg.

Vimma 420gram, 35cm

fredag 4 maj 2012

Färna Check!

Då var målet att ta en Färna över 2kg avklarat! Efter att den kommit upp så bröt regnet ut så det var bara att ge upp. Men ack så glad jag blev ändå! :)

Färna 2210gram, 53cm

onsdag 2 maj 2012

Slemmigt värre

Då har fiskedagarna passerat. Och jag kan konstatera att det varit ett väldigt dåligt och bra fiske. Väldigt bra antal större Braxnar än tidigare. Lyckades landa 4st över 2.4kg med topp på 2660gram som ni ser i inlägget under. Dock väldigt många mindre.. Hade hoppats på att lyckas ta en över 3kg, men det verkar svårt.

Totalt spenderades det 36 timmar vid vattnet under dessa dagar. Och en ny bondebränna är upptäckt. Som tur var klarade sig ansiktet. :)

Fina dagar med trevligt sällskap!


Braxen 2480gr, 58cm



Braxen 2280gr,  60cm