tisdag 31 juli 2012

Månadsrapport

Månadsrapport för Juli 2012

Antal fisketurer: 21st
- Antal blankpass: 1st
- Antal fisketimmar: 80h

Antal fiskar: 93st
- Antal fiskar per timme: 1,2st
- Antal fiskar per pass: 4,4st
- Antal fiskar över kilot: Braxen (4st), Färna (1st), Id (6st), Sutare (13st)
- Procent över kilot: 25,8 %

Antal arter: (8st) Abborre, Braxen, Färna, Id, Mört, Ruda, Sarv, Sutare
- Tre största arterna: Id (2160gr), Sutare (2150gr), Färna (1760gr)

Månadens höjdpunkt. Mört 660gram, 39cm

söndag 29 juli 2012

Mer Idfiske

Idag blev det mer Idfiske. Denna gången tillsammans med Timpan. Träffade även för första gången någon annan som metade på sträckan. Visade sig vara Aspen från Optimus med sällskap, trevligt. :)

Lyckades landa första Färnan av storlek på sträckan för i år. Tog senast en skaplig hösten 2010 så det var ett tag sedan. Blev utöver denna två Idar för min del. Timpan lyckades för andra dagen i rad sätta nytt PB, denna gången på Id, grattis till den också! :)

Kan nu även bocka av målet 10 idar över 2kg.

Färna 1760gram, 51cm

Id 2030gram, 52cm

Id 2050gram, 53cm




lördag 28 juli 2012

Timpan levererar

Jag och Timpan planerade ett Färna pass idag men vädret ställde till det. Vi kom inte ut förräns klockan åtta. Stället vi provade på kändes kanske inte optimalt, men jag har fått tips om att det skall finnas större exemplar där.

Jag lyckades bara fånga en hekto Färna. När jag började packa ihop så smäller det på tungt på Timpans spö. Han kunde sedan efter att ramlat ner i ett hål under fighten landa en fin lång Färna som inte riktigt hade vikten men det blev ett nytt PB iaf, grattis! :)

Färna 1810gram, 56cm

fredag 27 juli 2012

Kaotiskt Idfiske

Ikväll var det Idfisket på schemat! Tyvärr vart det ingen som ville hänga med men det hindrade inte mig från att fara iväg. Lyckades snabbt landa dagens första som även blev dagens största.

Därefter begav jag mig nedströms för att prova ett annat swim. Då mötte jag kosorna som jag brukar göra. Bara gick förbi dem lugnt och sansat och dem brydde sig inte. Drog ett par Idar till. Men efter ett tag så börjar kosorna samlas och gå ihop mot mig och omringar mig tillslut. Står knappt metern bakom mig.

Precis innan korna var framme så fick jag en liten id på 1,5kg som jag offrade och la ungefär en meter bakom mig för att dem inte skulle komma fram till mig. Korna blev ju livrädda varje gång fisken rörde på sig. Inget jag är stolt över utan överlevnadsinstinkt! Vart ju livrädd. Satt och förberedde mig på att hoppa i ån, hehe. Efter en timme så begav dem sig iväg och jag kunde fortsätta mitt fiske. Blev en Id till innan jag bestämde mig för att åka hem innan mörkret kom. Lyckades ta mig förbi korna på tillbaka vägen.

Id 2160gram, 54cm


onsdag 25 juli 2012

Nytt ruda pers

Då var jag iväg igår kväll för ett nytt Ruda försök. Kvällen gick rent utsagt åt helvete. Fick landat en enda mört på 6 timmars fiske. Rudorna vakade för fullt i swimmet men ville inte ta betet.

Bestämde mig för att stanna kvar tills morgonen och bytte från svävande flötmete till lift-metoden. Första fisken blev nytt Ruda pers. Kort därefter tappade jag en Ruda som jag fick upp till ytan och gjorde ett delfinhopp innan den slet sig. Såg mycket större ut..

Blev inga mer Rudor efter det då Sutarna invaderade swimmet.

Ruda 960gram, 35cm

måndag 23 juli 2012

Semesterfiske

Dags att uppdatera bloggen efter att ha varit inaktiv ett tag. Det har vankats semester och fiskats en hel del. Dock har fisket varit riktigt uselt. Totalt värdelöst rent ut sagt..

Bästa fisken första semester veckan fick bli en Sutare strax över 2kg. Väldigt få större landade på många pass. Tyvärr blev det ingen Multe satsning heller pga det dålig vädret.

Hoppas komma ut på lite fiske denna veckan innan man återgår till arbete nästa.

Over and out!

måndag 9 juli 2012

Bombombom

Första 3 passen efter Ruda lyckades jag lura en varje gång. Har blivit 3 pass därefter och lyckats bomma Rudan varje gång.. Har sett flertalet Rudor i swimet så förstår inte varför ingen nappar. Kan det bero på leken tro? Har varit lek aktiviteter inne i vassen.

Bubblade på ovanligt mycket i swimet igår, antagligen Brax och Sutare. Lyckades dock bara landa en av varje. Kändes som att fiskarna undvek krok-betet av någon skum anledning..

Nu är det bara en arbetsvecka kvar sen är det 2 veckor semester. Hoppas kunna lura min första Multe då.

söndag 8 juli 2012

Mürten

Blev ett segt mörtpass ikväll. Inte så mycket napp, blev bara ett fåtal fiskar.
Men det var värt besväret för jag lyckades slå mitt PB igen!

Mört 660gram, 39cm

lördag 7 juli 2012

Mürtfiske ikväll :-)





Live-uppdatering

fredag 6 juli 2012

Nya tag

Blev ingen Ruda igår. Tappade troligen två stycken som såg ut som Ruda. Blev ett gäng sutare iaf.
Lyckades felkroka en hane i buken och drog in den på tvären med flera kilo sjögräs också. Trodde jag fått 10 kilos karpen, haha.

Nya tag ikväll troligen!

torsdag 5 juli 2012

Grov sutarhane bjöd på fin fight :-)



Live-uppdatering

tisdag 3 juli 2012

Västsvenskan & Ruda #3

Såg att jag gått upp i placering på Västsvenskan och ligger just nu i topp med 237p! Känns riktigt roligt att få peta ner Marran som legat i topp senaste 2 månaderna åtminstone.

Blev ett lyckat försök efter Rudan ikväll igen. Skumt nog har jag lyckats landa en varje pass, varken färre eller fler. Skumt att man "bara" får just en per pass. Tangerat PB blev det vilket betyder att den vägde lika mycket som mitt nuvarande PB. Till helgen ligger mer fiske på schemat så får nog ta de lite lugnt tills dess. :)

Ruda 880gram, 34cm
Sutare 1810gram, 50cm

Tangerat pb och en sutare på 1.8 hittills. Kör en timme till.



Live-uppdatering
Nu drar jag och försöker plocka en ruda till :-)



Live-uppdatering

söndag 1 juli 2012

Dagens Ruda skörd

Försökte skriva två inlägg via mobilen men stog Error på båda såg jag nu när jag kom. Typiskt.

Lyckades lura en Ruda även idag och det blev dagens enda fisk för mig på 4 timmars fiske. Riktigt segt!

Ruda 830gram, 34cm

Ruda satsning

Blev ett försök på Rudan idag. Fiskade som jag brukar göra på Rudan och det vill säga med flöte ovanför botten. Efter två timmar och endast en mini Sutare landad så ger jag upp och tacklar om till lift-metoden och drar genast en till Sutare något större.

Efter fighten dör swimmet ut, inga bubblor på ett bra tag. Sedan så börjar de sakta med säkert bubbla igen och då lyckas jag kroka min första Ruda i detta vattnet! Oväntat då jag inte trodde jag skulle få någon på botten. Första Rudan i år och nytt PB blev det också!

Har börjat "live-rapportera" när jag är ute och fiskar. Är detta något ni vill ha på bloggen eller är sammanfattade inlägg efter fisket bättre?

Ruda 880gram, 35cm