onsdag 26 maj 2010

Riktat: Braxen

Idag blev det ett fiske riktat mot braxen.

Började fiska vid 17:00 och det var väldigt få napp. Ett var tjugonde minut ungefär. Efter knappt en timme satt en fin braxen på 1200gram och mättes till 43cm.

Sedan dog nappen nästan helt och hållet, hade fått 2 små abborrar innan jag bestämde mig för att fråga Robin om han ville hänga med och försöka ta en liten snipa i mossen. Så vi åkte dit, kastade lite, jag hade ett hugg precis intill land, men den krokades inte. Robin fick hugg efter hugg, tappade en och fick tillslut landa en.

Sen bestämde vi oss för att åka ner till älven igen och prova om det nappade bättre nu. Inte nappade det bra, men bättre än förut, kanske ett napp var tionde minut istället.  :)

Helt plötsligt så rycker det i spöt och jag gör mothugget, tänkte nu är det stort! VÄLDIGT STORT! Kändes som en braxen på 5kg+, aldrig varit med om att det känts så tungt att drilla en ......... ÅL! Ja, det blev nytt PB, den vägde endast 570gram men jag har aldrig vart med om en sån känsla i spöt, men till besvikelse. :P



måndag 24 maj 2010

Braxen

Idag blev det återigen ett pass efter braxen med Andreas och Daniel. Idag landades det 3 braxar. Andreas med sina 2 på topp, en på 1,4 kg och en på 1 kg. Min vägde 810gram. Andreas fick även en hygglig id över 1 kg, dock hoppade fisken i när andreas skulle ta fram kameran. 

Blev förövrigt 1 id, 2 gärs, 2 abborar, och årets första ål. Vilket blir art nummer 13. :)


fredag 21 maj 2010

Braxen

Gött då var man hemma efter en trevlig fisketur.

Jag och Patrik bestämde att mötas upp för en fisketur i Nordre Älv. Första stället vi provade, gav några enstaka napp. Så vi beslutade oss för att flytta på oss.

Det gjorde vi rätt i. Strax efter vi kastat ut får Patrik en fin braxen på kroken som tyvärr sliter sig. Några minuter senare är det min tur, och jag får upp en på 1370g. Några minuter senare får jag en till på 700g (roliga var att jag uppskatta den till max 700g innan jag vägde den, hehe).

Vi hade massor av napp efter detta, men fick inte upp nån mer. Patrik tappade ytterligare en.

När Patrik hade åkt hem fick jag 2 björknor och 1 id. Sen kom regnet så jag begav mig hemåt.


måndag 17 maj 2010

Näbbgädda!

Idag bar de ut mot Marstrands hållet för att försöka ge näbbgäddan ett försök då jag hört att den har kommit in ordentligt nu. Jag har aldrig tidigare fått eller fiskat efter näbbgädda så jag hade ingen anning om hur jag skulle gå till väga.

Ute vid havet var jag, hade kastat en stund och stog och tänkte, jag har väl ingen chans med detta fisket. Och när jag nästan vevat in helt så ser jag en näbbgädda som följde efter.

Kort därefter hade jag några napp, sen hade jag en på, som jag tappade utan att se om det var en näbbgädda, den sprattla till i vattenytan och försvann sen. Efter de så hände det inte så mycket, så jag flyttade mig en bit bort. Där small det på, upp kom min livs första näbbis! 320g vägde den.

Efter en stund hade jag landat 2 näbbisar till med ett nytt PB på 360g. Därefter bestämde jag mig för att åka till ett annat ställe för att försöka få lite andra nya arter för iår.

Lyckades landa 8 små torskar på andra stället på flötmete med räka, den största vägde 480g och blir mitt nya "PB" som är vägt. :)