tisdag 31 augusti 2010

Månadsrapport

Månadsrapport Augusti 2010

Augusti månad har resulterat i 12 fiskar över kilot. 11 braxar och 1 id.

Totalt har jag fått 118 fiskar i Augusti månad, detta resulterar att var 10;de fisk varit över kilot.

Totalt har det blivit 24 fisketurer, vilket resulterar i ett genomsnitt på 5 fiskar per tur. Det har blivit 4 bompass den här månaden.

Arter som landats i Augusti månad är följande: Abborre, Björkna, Braxen, Färna, Gädda, Gärs, Id, Löja, Mört, Skrubbskädda, Ål.

torsdag 26 augusti 2010

Ida

Har varit rätt seg på att uppdatera igen, tyvärr eftersom det inte blivit något uppmärksamt, iaf i mina ögon. Blivit en del små fisk samt 2 braxar, 1.4 och 1.6.

Idag klev det däremot på en fin id på 1525gram.

Rolig historia. Jag stog och kastade med jigg samtidigt som jag såg att det nappade på andra spöt, ser ut som små napp som det varit under hela kvällen. Märker att fisken gör ett bättre hugg och jag gör ett mothugg, vilken liten fisk tänker jag och lägger spöt igen på tripoden medans jag fortsätter veva in jiggen. Vänder mig om igen för att titta på andra spöt medans jag vevar in, och får en rejäl spöböj så jag tar tag i spöt och håller det mellan bena medans jag fortsätter veva in jiggen.

Lägger försiktigt ned kast spöt på tripoden och börjar veva in spöt jag meta med. Känner att det är lite tyngre än jag trodde, uppskatta den då för mig själv till runt halv kilot kanske. Då ser jag en fin id komma upp till ytan och uppskattningen ändrades snabbt.

Väldigt trött id, kämpade inte för fem öre, var bara att håva utan en enda rusning.. Fin var den iaf! :)

onsdag 18 augusti 2010

Segt fiske

Var ett tag sen jag skrev nu så jag tänkte uppdatera läget.

Har blivit en del pass sen senaste jag skrev, dock inget speciellt värt att rapportera. 2 braxar strax över kilot och en hel del små fisk av mört, id, abborre, gädda, färna, löja, samt en liten åla jävel som slemma ner hela min lina. :o


Fick en fin mört när jag provade vid skärmarna första gången. 350gram, 32cm.



Var nere vid fästningen en sväng idag för att försöka få lite vit fisk av större storlek. Blev dock tyvärr inget stort, men nappa bra gjorde det iaf mitt på dagen, bäst var det när jag kom vid 5 tiden fram tills 7.

Fick garanterat över 100 napp, men till vilken nytta, jag missade ju 95% av alla nappen, hehe.
Lyckades iaf landa 3 mörtar, 3 björkna, 2 abborrar, 1 id och 1 gärs.


Såhär kan det se ut när jag fiskar. :)

Om cirka 2 veckor är det dags för Maxi Cup i Nordre älv så det är dags att börja fiska lite tidigare på dagarna så jag vet vart fisken står. :)

fredag 6 augusti 2010

Samma fisk?!

Blev en kortare tur under förmiddagen idag med Robin.Å. Fick en braxen på 1875gram idag också, hehe.

Denna hade röda bröstfenor som ett annat exemplar jag tog för 1 vecka sen hade.

Troligen samma fisk. :P


torsdag 5 augusti 2010

Revansch

Idag var jag nere för en revansch!

Först, under dagen hade jag varit nere hos björlanda sportfiske för att laga ringen som jag trampade sönder igår. Istället byter jag toppen mot en ny ögla som det går att skruva fast en quivertip på. Och den trasiga ringen togs bort.

När jag var nere på plats så provades den nya toppen, fungerade riktigt bra, såg minsta lilla napp, lyckades få första iden på över en månad på 650gram, kort därefter en braxen på 1350gram. Gjorde mothugg när jag såg napp indikationen på quivertipen.  Båda dessa fiskar fick drillas en stund, vart riktigt fart i dem, kul. :)

En timme senare small det på mitt andra spö, efter en kortare drillning så landas den. En braxen på 1875gram, 51cm, helt okej.  Blev lite småfisk också, inte värt att nämnas. :P



onsdag 4 augusti 2010

Nordre Älv

Vart ute senaste dagarna, blev 2 braxar i söndags strax över kilot, följt av lite andra arter, dock ingen storlek.

Måndag och tisdag bommade jag helt..

Idag så klev det på en del fisk, började bra med en braxen på 1425gram. Smällde på en större braxen runt 2kg som tyvärr hoppade i när jag skulle hämta motbandet. Kastade mig efter fisken, men den hoppade ur händerna på mig i vattnet. :o