torsdag 30 juni 2011

Månadsrapport

Månadsrapport för Juni 2011

Denna månaden har det fångats 30 fiskar över kilot. Varav 7 braxar, 9 idar, 1 sarv och 13 sutare.

Totalt har det fångats 161 fiskar. Detta resulterar i att det fångats 1 kilo fisk var 5,5;de fisk.

Totalt har de blivit 20 fisketurer. Detta resulterar i genomsnitt på 8 fiskar per fisketur. Inga bompass denna månaden.

Totalt har det fångats 11 arter denna månaden:
Abborre, Björkna, Braxen, Färna, Gädda, Gärs, Id, Mört, Ruda, Sarv, Sutare

måndag 27 juni 2011

Uppdatering

Oj det var ett tagsen jag uppdaterade såg jag nu! På lat sidan har jag verkligen inte legat men det har väl inte gått jätte bra senaste veckan.

Men igår provade jag och Robin ett nytt vatten och det blev en succe, varsin sutare kring 2kg. Detta vatten ska undersökas om det kan finnas monster där.

Idag blev det fiske efter sutare i ett annat vatten. Dock ville ingen visa sig. Var väldigt trögt, någon mini borre och mini sarv då o då. Och sedan fick jag ett riktigt bra napp. Mothugget satt. Stor fisk, ser något som ser ut som en stor Sarv innan den lossnar.. någon timme senare smäller det på igen och upp kommer en Sarv över kilot. :)

Sutare 2075gram, 48cm.

Sarv 1025gram, 39cm.

fredag 17 juni 2011

Fisketripp

Igår så åkte jag iväg själv för en heldags fiske i olika fiskevatten.

Först blev det fiske efter Id. Bestämde mig för att ge mig fan på att ta en på frilina och satte upp ett mål för det i dagboken dagen innan. Tog inte många utlägg innan första fisken satt! Därefter flyttade jag på mig till ett annat ställe där jag hade lyckan sist att dra 3st på 3 utlägg (bottenmete).

Här fick jag upp 2st, tappade 2st och missade 7-8 napp. Helt otroligt vad mycket fisk som visade sig här!

Sedan bestämde jag mig för att gå till det klassiska stället, mäskade upp med lite bröd i ytan, några minuter senare kommer en fisk och käkar upp det och jag slänger ut mitt bete och den hugger direkt. Efter detta så märker jag av att jag står mitt i kohagen med en hel jävla flock med kossor så jag bestämmer mig för att gå tillbaka.

Sedan åkte jag till ett nytt vatten för att testa fiske efter Färna, men det blev ingen framgång alls, noll napp.

Då åkte jag vidare till ett ställe som sägs ha stor Björkna. Efter 4 timmar hade jag fått 2 mini Björknor men sedan vände turen, fick upp 4 Braxar över kilot och en Björkna på 675gram! Nytt PB! :)

Blev inte många fiskar för dagen. Totalt blev det 4 Idar, 3 Björknor och 5 Braxar.

På tal om kossor så fiskade jag i en kohage det sista jag gjorde också, märkte att de var några kossor längre bort men dem såg mig inte för jag satt nedanför en slänt. När jag skulle gå hem så märker jag att det står 3 ung tjurar ovanför mig och tittar på mig, dem närmar sig långsamt och står till sist 3 meter från mig och tittar. Läskigt :)

Här kommer ett videoklipp när jag kör frilina.
http://www.youtube.com/watch?v=0tgVig83WYs


Id 2000gram, 52cm.

Björkna 675gram, 39cm.




tisdag 14 juni 2011

Id fiske

Vi hade sedan bestämt att åka iväg på en liten tripp genom västsverige för att fiska Id på måndagen.

Började på en sträcka som är väldigt svår terräng på, högt gräs, brant, vass, massa träd och buskar i vägen gjorde inte fiske speciellt roligt. Här körde jag frilina och lyckades få en på kroken men tafsen gick av direkt. Bestämde oss då för att åka till andra sträckan som är helt öppen och mycket trevligare natur. 8-)

Tacklade om till bottenmete. Efter att jag fått tafsen avsliten av ännu en fisk och även tjejen tappat en så flyttade vi på oss till ett ställe jag inte provat förut, och värt var det! Fick 3 fina idar på 3 utlägg inom väldigt kort period. Träffade väldigt rätt. Nytt PB blev det även, 2050gram och ännu ett mål är avklarat! :)

Sedan blev de väldigt svårfiskat resten av dagen, lyckades lura 2 Idar till varav en tog i ytan medans jag höll spöt så att räkan bara låg strax under ytan intill kanten och då såg jag hur fisken kom upp och slukade räkan! Riktigt häftigt att se. :)

Sorligt nog fick tjejen inte upp en enda Id. Men fick iaf känna på stor Id innan den slet sig..

Lite bilder!


Id 2050gram, 52cm.



Id 1875gram, 51cm.

Ruda fiske

Har inte varit hemma på några dar så har inte kunnat uppdatera!

Blev lite ruda fiske med tjejen i Söndags kväll i någon timme. Fiskarna var inte blyga vilket jag trodde dem skulle vara. Efter att ha mäskat upp en plats så kom fiskarna titt som tätt.

Tjejen fick dagens största på 425gram medans jag fick flest, 15st mot 2st. :P


måndag 6 juni 2011

Kvällstur

Blev en kortare tur nu på kvällen för lite Sutarmete med flickvännen. Blåste en del till en början med avtog senare under kvällen.

Tog en stund innan jag hitta rätt och då fick jag 2st ganska omgående. Efter den andra bestämde vi oss för att åka hemåt.


Sutare 1925gram, 53cm.