tisdag 31 maj 2011

Månadsrapport

Månadsrapport för Maj 2011

Denna månaden har det fångats 35 fiskar över kilot. Varav 25 braxar, 1 färna, 4 idar och 5 sutare.

Totalt har det fångats 134 fiskar. Detta resulterar i att det fångats 1 kilo fisk var 3,5;de fisk.

Totalt har de blivit 21 fisketurer. Detta resulterar i genomsnitt på 6 fiskar per fisketur. Det har blivit 3 bompass denna månaden.

Totalt har det fångats 13 arter denna månaden:
Abborre, Björkna, Braxen, Färna, Gädda, Gärs, Id, Mört, Rötsimpa, Sarv, Stensnultra, Sutare, Torsk

torsdag 26 maj 2011

Tält dax

Igår stack jag iväg och tog med mig tältet! Dock så blev jag ensam vilket kändes lite läskigt, hehe. :o

På kvällen så blev det inte så mycket till fiske. Satt någon timme och körde glidande feeder och lyckades kroka 2 braxar. Därefter bytte jag till Method Feeder med Boilie. Denna gången så ville de inte alls nappa på Boilien så de vart helt dött resten av kvällen innan jag hoppade in i tältet.

S*tan vad jag frös inatt. Får vänta tills temperaturen kommit upp lite tills jag tar ut tältet nästa gång. :)

Väl på morgonen så märkte jag att något varit på men jag hade inte vaknat av något tjutande alarm icke. Började plocka ihop tält och övrigt och tacklade sedan om till flötmete eftersom jag tänkte ge mig fan på att ta en braxen på det!

Tog inte lång stund innan första braxen satt, dock felkrokad i bröstfenan. Därefter small det på igen, upp kommer en Sutare istället! Inte ledsen för det, har även haft mål att ta en Sutare på flötmetet iår. Sedan rullade det på, drog ytterligare 9 Braxar på flötmetet så det målet räknas väl som avklarat nu va? ;)

Flötmete är något jag kommer att satsa mer på nu. Jäklar vad sköj de var!

Braxen 2225gram, 58cm.

Sutare 2075gram, 51cm.


tisdag 24 maj 2011

Braxen PB!

Tog en kort tur på kvällen idag. Blåste på lika mycket idag som igår. Maskarna gick åt väldigt snabbt idag också. Lyckades iaf landa 3 braxar på Mask innan jag bytte till method feeder med Boilie.

På 40 minuter lyckades jag få 4 runs och på 2 av dem så kände jag att fisken satt på men släppte. Nästa gång kommer jag att göra en satsning med boilie istället och hoppas på det bästa. :)

Blev 3 braxar idag, alla tagna på Mask. Två stycken på 1775gram och en fet hona på 2675gram och 58cm! Nytt PB!

Nu är leken här när som helst, ska försöka hinna med en sista satsning och försöka få en över 3kg! 8-)



måndag 23 maj 2011

Braxen safari

Idag bestämde jag mig för att åka iväg och fiska Braxen och Sarv på samma ställe som i April. Sagt och gjort, på plats 08:00.

Det började väldigt dåligt. Tappade något som jag tror vart min största metfisk hittills. Napp, mothugg, fisken sitter! Börjar rusa på direkten drar ut linan till stoppet/klippet, är tvungen att ta loss det för att låta fisken rusa, råkar öppna haspeln när jag tar bort klippet och fisken går loss...

Därefter tappade jag 3st till och humöret var på topp, nja kanske inte..

Men sedan vände det. Fick upp ett gäng braxar mellan 1.5-2.1kg.

Totalt slutade dagen med 5 braxar, 10 björknor och 24 sarvar. Topp brax och sarv ser ni här nedan. Lyckades även felkroka 2 super små björknor, dem minsta jag sett.

Braxen 2150gram.
Sarv 600gram, 34cm.


tisdag 17 maj 2011

Göta Älv

Har gått väldigt dåligt med fisket sen Färnan togs. Och helgen har varit helt fiskefritt pga detta. Men idag så provade jag ett nytt ställe i Göta Älv och det var helt klart värt det. :)

Fick jobba extra idag och passade på att ta ett pass efteråt i Göta Älv som sagt. Det var halvt som halvt full storm där ute, 8ms och 14ms kastvindar. Om ni läst i Robins fiskedagbok så tog han årets första Älv braxen igår. Jag tog 3 braxar idag mellan 1.2-1.6 kg, så Robin, din Älv brax är fortfarande störst. ;) Lyckades också slå mitt björkna PB ännu en gång, Älven fortsätter leverera bra Björknor iår. 350gram vägde skönheten.

Tyvärr fotade jag inte braxarna då det var jobbigt ensam i blåsten samt att det inte fanns något bra underlag att lägga fisken på nära. Ansåg dem även vara för små för att fotas så. Björknan fick jag gå bort en bit med när jag fotade den.


Björkna 350gram, 30cm.

söndag 8 maj 2011

Å mete

Idag stack jag och Johan iväg på lite å mete. Främsta målet var att ta en Braxen eller Id.

Till min förvåning small det på en fin Färna på 1.3kg. Lyckades även tangera mitt PB på Björkna ännu en gång, 300gram som sagt. Fick även upp årets första gädda, en liten under kilot.

Blev inte så mycket fisk, totalt 6st för både mig och Johan fördelat på 5 arter. Men ingen Braxen eller Id.

Färna 1375gram, 46cm.

fredag 6 maj 2011

Id fiske

Nu är man äntligen hemkommen från Skövde. Jag har haft en jätte skön vecka där uppe. Tyvärr har de inte blivit så mycket fiske som jag tänkte mig.

Blev 2st pass efter Id och Färna. Båda passen fick jag 2st stora. Ett annat pass la jag på ett ställe jag blev rekommendera till där det fanns grov mört, men bommade totalt fisk överhuvud taget. Läs mer nedan.


Första passet efter Id och Färna
Väl på plats och upp tacklade runt 5 tiden. Jag tog med mig Nicklas som jag fick bo hos i några nätter detta passet. Han hade aldrig fiskat efter dessa arter tidigare.

Det tog inte lång tid innan första fisken satt på för honom, upp kom en id på 1650gram och vilket blev ett helt godkänt PB för honom.

Efter denna fisken så dröjde det några timmar innan det hände något. Sedan var det min tur, upp kom en lite mindre Id på 1575gram. Kort därefter fick jag en på 1975gram som blev ett nytt PB för mig, jippie! Därefter blev det bara en del små Id och Mört innan vi for hemåt runt 9 tiden.


Andra passet efter Id och Färna
Detta passet åkte jag iväg ensam och var på plats vid 2 tiden. Det visade sig att detta passet skulle bli ännu trögare än det andra.

Efter någon timme så fick jag iaf upp min första stora Id tagen på majs på detta stället, 1825gram vägde denna skönheten. Några timmar senare (2,5 timme senare) på samma plats så small det på igen, denna gången på bröd. Upp kommer SAMMA fisk! Otroligt, första gången detta hänt för mig. :)

Id 1575gram.

Id 1975gram, 52cm.


Samma fisk tagen med 2,5 timmes mellanrum. Id 1825gram, 50cm.




Ett filmklipp på PB Iden: http://www.youtube.com/watch?v=H9uX47wDw5s