lördag 31 mars 2012

Månadsrapport

Månadsrapport för Mars 2012

Antal fisketurer: 20st
- Antal blankpass: 3st
- Antal fisketimmar: 88h

Antal fiskar: 147st
- Antal fiskar per timme: 1,7st
- Antal fiskar per pass: 7,4st
- Antal fiskar över kilot: Braxen (32st), Färna (2st), Gädda (3st), Id (8st)
- Procent över kilot: 30,6 %

Antal arter: (10st) Björkna, Braxen, Färna, Gädda, Id, Löja, Mört, Sarv, Stäm, Vimma
- Tre största arterna: Gädda (2950gr), Id (2690gr), Braxen (2390gr)

Månadens höjdpunkt. Id 2690gram, 56cm

Jävla skit...

Ja som om det inte kunde bli värre än det blev för några veckor sen.. Jo idag! Fem hela tappade tackel (feeder/sänke, tafs osv) på 5 timmars fiske. Och givetvis fick jag första fisken efter 4 timmars fiske..

Samma sak som förra platsen. Första gången jag var där så satte jag inga tackel. Andra gången massor. Likadant på denna platsen..

Lagom go och glad man är! :)

Hoppas ni andra har haft bättre fiske idag!

fredag 30 mars 2012

Dagens skörd

Idag blev det ett fiske riktat efter Id, Sarv och Vimma. Lyckades fånga 2 av dessa arter, Vimman uteblev idag.

Blev inte lika många stora braxnar idag som förra helgen. Antagligen pga att jag agna med mask sist gång och idag räka för det mesta. Fick en fin Id som tyvärr var utlekt. Lyckades även landa en Gädda tagen på korv. :)

Blev en artrik dag, totalt fick jag Björkna, Braxen, Id, Gädda, Mört, Sarv och Stäm.


Id 1880gram, 52cm



torsdag 29 mars 2012

Första Vimman!

Tog ett pass innan jobbet. Målet för dagen var Färna. På första utlägget för dagen lyckades jag fånga min första Vimma som vägdes till 570gram, PB! Trevligt att fisken i skrivande stund leder Vimma listan på Västsvenskan. Och än så länge ligger Iden jag fick i lördags först på sin lista också.

Blev tyvärr ingen större Färna för dagen utan största hamna strax under kilot. Fint väder var det iallafall, bara lite blåsigt. :)

Vimma 570gram, 40cm



söndag 25 mars 2012

Mer Id fiske

Blev ett försök idag igen på Iden. Denna gången provade jag ån här hemma. Blev inte så mycket till fisk på dem 7 timmarna jag spenderade vid vattnet trotts att det nappade hela tiden.

Efter att ha dragit en massa små björknor så bestämde jag mig för att byta plats. Efter att ha mäska upp platsen och slängt ut betet så hög det en Id direkt. Upp kom en lång smalis. 2kg prick och 54cm. Sen invaderade braxen antagligen mäsk platsen, blev ingen mer Id. Men två braxar ville tydligen smaka på räkan... En timme innan jag skulle åka så satte jag sista feederkorgen så jag bestämde mig för att jigga sista timmen istället. Lyckades felkroka 4 braxar, hehe.

Kul att göra detta bredvid några polacker som stått där hela dan och fiskat efter Gös. För dem ville ha mina braxar jag fick men de gick jag inte med på. :)

Id 2000gram, 54cm

Var mängder med löja i mynningen

lördag 24 mars 2012

Id fiske blev braxen safari

Idag blev det ett pass riktat efter Id. Valde att köra en heldag. Totalt spenderades 10 timmar vid vattnet. Det tog inte lång stund innan nappen kom, började med ett par stämar och mört. Sedan klev det tyngre artilleriet på efter att ha agnat med mask istället för räka. Brax efter brax.. Knappt en timme in i fisket klev det på något tyngre och upp kom ett nytt PB på Id. Endast 10 gram från REG, typiskt ;) 2690gram och 56cm.

Sedan fortsatte jag med braxen safari. Dem flesta låg i storleken 800-1300gram men jag lyckades få en på 2390gram. Totalt landades det runt 30 braxar.

Tyvärr blev det ingen mer Id men jag är inte ledsen för det. :)

Id 2690gram, 56cm

Braxen 2390gram, 60cm

fredag 23 mars 2012

Kvällspass

Blev ett pass nu ikväll efter jobbet. Riktat efter Id i ån här hemma. När jag kom till platsen ser jag att en kille står och jiggar där jag satt och metade för några dar sen. Bredvid honom ligger en död Id på drygt 2.5kg... När jag väl står där så krokar han ytterligare en Id i ryggen som tur var fick gå tillbaka.

Satte mig bredvid. Tog inte lång stund innan första hugget kom och det var tung gung. Id tänkte jag men upp kom en Braxen istället.. Blev ingen Id men ett par Braxar iaf som var grymt strid villiga.



När solen gått ner kom det en annan som jiggade efter Asp och tro fan han lyckas kroka 2 Idar som hugg på jiggen ist...

Imon blir ett pass efter Id igen och förhoppningsvis kommer det upp några.

söndag 18 mars 2012

Id fiske

Idag blev det en satsning efter Id efter goda rapporter. Blev ett lång pass, från 9 på morran till 7 på kvällen. Tyvärr vart fisket inte lika bra som det varit tidigare dagar men jag är helt klart nöjd endå. Väl på plats så träffade jag två killar från Team Wollmars. Lite senare kom även Patrik (100 arter) för att försöka ta en Stäm och det lyckades han med. Grattis till den! Väldigt trevlig fisketur.

Totalt landades det Björkna, Braxen, Färna, Id, Mört och Stäm. Även för mig var det en ny art med Stäm (i Sverige) så den bockar vi av. :)

Vart lite avundsjuk på Fredrik Larsson från Team Wollmars som bara satt 10 meter från mig men lyckades ändå landa runt 15 Braxar. Medans jag fick nöja mig med en. ;)

Men fick iaf 3 Idar över kilot, största på 1850gram. Och dem andra två strax över kilot.

Dagens största för min del. Id 1850gram, 53cm


Braxen 1480gram
Stäm

tisdag 13 mars 2012

Värsta turen i år avklarad...

Som rubriken lyder. Haft en riktigt dålig fisketur. Vart efter jobbet på samma ställe som igår för att försöka på Färnan igen. Tappade 3 feederkorgar och ännu fler tafsar.. och ingen fisk kom upp heller. Missade 4-5 stycken bra napp som troligen var Färna... Nä nya tag till helgen!

Skitfiske.....

måndag 12 mars 2012

Färna

Idag blev det en tur efter jobbet till samma plats som jag vart vid i lördags. Började med att mäska och sedan fixa i ordning stol, håv, kamera osv. Första kastet när jag satt mig ner så hann jag inte ens spänna klart linan innan det hugg. Upp kom nytt PB på Färna med ynka 10 grams marginal. Skönheten var 1710gram och 50cm.

Fick med allt på film. Har bifogat ett klipp nedanför bilderna. :)

Totalt blev det 4 Färnor, dock vart resterande under kilot. Blev även årets första Björkna samt en Mört.



söndag 11 mars 2012

Fiskepolare.se

Eftersom jag lagt ner Fiskepolare.se så har jag valt att använda denna domänen för min blogg. Om det är någon gammal medlem som vill ha sin blogg med på blogglistan så skriv i kontakt-formuläret. Ni kan även använda kontakt-formuläret för att snacka skit, eller 'hooka' upp mig på en fisketur. ;)

Mvh Emil

lördag 10 mars 2012

Chippens första fisketur

Den mindre Färnan.
Idag fick Chippen (vår hund) hänga med för första gången på en fisketur. Han vart inte rädd det minsta för fisken utan skulle slicka på den, hehe.

Idag blev det en satsning på ett nytt ställe i Tidan som jag inspekterade förra helgen. Väldigt dålig aktivtet. Efter en timme fick jag på årets första Färna. Strax under kilot. Nån timme senare och två missade hugg (bottennapp) så fick jag upp en till som vägdes till 1500gram och 47cm.

Lär bli fler pass på detta stället. Känns som ett riktigt bra sommarställe för Braxen och Färna främst. :)

Färna 1500gram, 47cm

Dagens swim.

lördag 3 mars 2012

Gäddfiske

Idag blev det att packa ner haspel spöt och lite beten för att kunna försöka ta lite fler gäddor på samma sträcka som i Torsdags. Kim som jag bestämt att fiska med idag på detta stället hade tydligen varit där igår och haft ett jätte bra fiske.

Tyvärr var det inte lika bra idag, kanske beror det på att det varit så kallt under natten. Hade t.o.m lagt sig is inne i viken bredvid där vi fiskade. Där det igår och förrgår vart helt öppet.

Det nappade inte alls lika mycket. Jag lyckades få två Gäddor på två napp. Kim hade lite bättre, ett par följare och missade fiskar. Men han fick bara upp två stycken som mig.

Vilka bilder! Mäster fotografen Kim! :)

Dagens största 1950gram.

fredag 2 mars 2012

Revanschen

Efter att ha haft på två stora fiskar vid id metet igår så gjorde jag en revansch idag. Mäskade upp platsen en stund innan jag började fiska. Första kastet agna jag med en ost bit. Tog inte lång stund innan något var där och pillade. Bestämde mig för att vänta och kolla om fisken skulle ta den. Efter några minuter så började toppen gunga och jag lyfte spöt och den satt. :)

Upp kommer årets första Id som vägdes till 1480gram.

En halvtimme senare kommer en fiskepolare för att tjöta lite. Givetvis blir jag distraherad och märker helt plötsligt en böj på toppen och ser den gunga och gör ett mothugg och nästa fisk sitter... eller ja... samma fisk satt visst igen, hehe. Denna gången på bröd.

Ja iaf kommer samma fisk upp igen. Titta på bilderna nedan tagna med en timmes mellan rum...

Id 1480gram, 49cm


torsdag 1 mars 2012

Lyckad fisketur

Idag bestämde jag mig för att göra ett försök efter Id och Färna. Väl på plast runt 1 så började jag mäska upp ett bakvatten där det var helt stilla. Tyvärr ville de inte nappa alls här.

En kort stund senare kommer två andra fiskare dit och står och dänger efter Gädda. Jag hör hur det smäller på hela tiden, dem tappade 4st och fick upp 1 inom 5 minuter. Jag går bort och frågor snällt om jag kan få köpa ett drag av dem. Fick låna ett istället vilket var jätte snällt. Tog bort feedertoppen på spöt och tackla om. Tillverkade en tafs av lekande och fjäderringar.

Efter en stunds kastande så smäller det på en Gädda på mitt spö precis intill kanten, dock kroka jag den inte. Gör ett nytt kast på samma ställe då kommer den upp och hugger igen, jag släpper lina låter den ta betet och gör sen mothugg och den sitter. :) Fiska knappt 20 minuter innan de skulle dra. Totalt fick den ena 5st och den andre 2st på ca 1 timmes fiske. Kul fiske! :)

Jag provade sedan att åka till ett annat ställe för att göra ett försök på Id och Färna. Efter att ha gått vilse en stund kom jag fram till platsen. Fattar inte hur jag kunde gå vilse då jag fiskat här ett antal gånger. hehe

Lyckades få på 2st stora fiskar som tyvärr båda lossnade, jävligt surt. Mörkret kom fort så det var bara packa ihop. Revansch kommer!

Gädda 2950gram

Ett konstigt fenomen i ån. En virvelvind. Den lätt skit mycket emellanåt när den sög ner luft.