lördag 31 juli 2010

Månadsrapport

Månadsrapport Juli 2010

Juli månad har resulterat i 15 fiskar över kilot. 10 sutare, 4 braxar och 1 gädda.

Totalt har jag fått 150 fiskar i Juli månad, detta resulterar att var 10;de fisk varit över kilot.

Totalt har det blivit 21 fisketurer, vilket resulterar i ett genomsnitt på 7 fiskar per tur, varav '0.7' fiskar över kilot. Det har inte blivit något bompass den här månaden.

Arter som landats i Juli månad är följande:
Abborre, Berggylta, Björkna, Braxen, Gädda, Makrill, Mört, Ruda, Sutare, Torsk.

fredag 30 juli 2010

Nordre Älv

Vettefan varför jag gav mig ut idag, då prognosen inte vart speciellt bra igår. Prognosen sa att det skulle regna hela 35mm under dagen.

I eftermiddags kollade jag prognosen igen, regnet skulle minska avsevärt på kvällen, vilken det också gjorde.

Väl på plats vid 19 tiden på samma plats som dagarna innan i Nordre Älv. Robin.Å och Emil.N vart redan på plats när jag kom ner.

Som ni kanske läst i Robin.Å's dagbok så blåste det rejält och det var väldigt svårt att se om det nappade eller ej. 10-12 ms kastvindar.

Strax efter Robin och Emil gått så börjar de nappa på mitt T-tacklade spö. Efter 10 minuters napp lyckas jag äntligen krokad fisken, känner tung-gung i spöt och fattar att det är stort. Upp kommer kvällens första fisk, braxen 1800gram, 54cm.

Efter vägning och fotografering så släpps fisken tillbaka. Tacklar om och kastar i på samma ställe. Tog inte mer än 1 minut innan de blev tung-gung i spöt igen! Braxen 1900gram, 52cm. Samma visa därefter, braxen 1920gram, 55cm.

Därefter tog mina maskar slut så jag agnade med majs istället. Körde 20 minuter med majs utan napp tills jag gav upp och åkte hem. :)




tisdag 27 juli 2010

Sutare

Blev ett nattpass som började vid 19 tiden igår kväll och avslutades strax innan 8 imorse.

Började bra, tappade 2st inom 1 timme. Den andre kändes sjukt stark, kroken blev t.o.m böjd. :o

Efter 2 tappade så får jag äntligen upp kvällens första Sutare som var den längsta jag fått i denna sjön, 52cm och 1780gram.


Efter denna så missar jag ett antal napp och får ingen mer på kvällen. Det var premiär tur för mitt vindskydd/tält och skulle prova att sova i det. Vart inte så enkelt att sova två stycken i ett tält som man egentligen bara får plats en i. hehe.

Tyvärr vaknade vi av att tältet var sjukt blött, var så sjukt fuktigt i luften och låg en väldigt tjock dimma på sjön. Vi valde att åka ett varv med bilen och värma upp den för att sova där istället. Ställde klockan på 03:30, vaknade och tyckte att det fortfarande var för mörkt, så ställde den på 04:00 istället. Strax efter 05:00 så vaknar jag av att tjejen väcker mig. Alarmet hade inte gått, eller så stängde jag av det i sömnen, för jag minns inte att det ringt. :|

Upp flög jag iaf och började fixa i ordning. Det nappade en hel del, men jag hade missat den bästa hugg perioden. Klev iaf på 2st, 920gram och 1390gram. Blev även 2 mörtar för min del och tjejen fick nöja sig med 1 mört. :)

torsdag 15 juli 2010

Ruda igen

Blev en tur igår kväll igen. Kom lite tidigare än jag gjort dem andra kvällarna, nappade väldigt dåligt i början, gick runt dammen ett varv och tittade, märkte att många av fiskarna bara stog och solade.

Provade en ny taktik, kastade ut flötet framför dem med majs på kroken, och började rycka in den, såg att fiskarna blev intresserad och stannade till lite i mellan varje ryck.

På ett ställe såg jag mängder av fiskar, jag hade dem bara 1 meter ifrån mig, såg att en del större simmade där, försökte dra in majsen mitt framför dem, men dem små kom och tog majsen hela tiden. Valde att inte rycka utan låta dem små spotta ut majsen så jag slapp ta upp dem.

Till slut satt en lite större på kroken, 470gram, 30cm nytt PB! :)




Därefter blev de en hel del mindre varianter mellan 2-3hg. Tjejen fick även hon fisk, 3st blev det.

Efter att ha dragit runt 10st små så fick jag lite större, 2st på 400gram, 29cm.. samma fisk?!? Fick den ena efter den andre. :P



De nappar fortfarande lika bra nu, napp på napp på napp, men jag bara missar fisken. Tjejen stog och filmade i 10 minuter, och de nappade hela tiden, men jag fick inte upp nån.

Precis när hon stängt av kameran, PRECIS menar jag då! Då nappar de, jag gör mothugg och den sitter, det känns som en lite större, men inte så mycket, när jag ser den blir jag förvånad, betydligt större än dem andra. 35cm och 760gram, nytt PB igen! :)


onsdag 14 juli 2010

Ruda

I söndags kväll stack jag iväg hem till tjejen. Strax innan vi var hemma hos henne stannade vi till vid dammen så jag kunde mäska lite för måndagens fiske. Väl på plats så såg jag en hel del rudor simma väldigt nära land. Max djupet i sjön ligger la ungefär på 1 meter så det är inga problem att se fiskarna.

Måndagens fiske började med en tur på morgonen, var på plats strax efter 9. Tog inte mer än 5 minuter innan jag kunde landa min livs första Ruda. Den lilla krabaten var 25cm och vägde 270gram.

Stannade ca 2 timmar och det slutade med totalt 9 landade varav den största var 29cm och vägdes till 410gram.




På kvällen blev det en tur igen. Roligt att två personer kom fram till mig och klagade på att jag fiskade där. Båda verkade väldigt hotfulla mot mig i början, men när jag visat ena personen hur jag hanterade fisken blev hon helt plötsligt trevlig och önskade mig lycka till. Den andre ändrade tonen när han såg att jag släppte i fisken igen. :P

Blev iaf totalt 11 landade, varav den största även här på 410gram 29cm. :s




Ikväll vart det dags igen, idag lyckades jag även få med tjejen som provade att meta. Hon lyckades landa en på 390gram, hehe. Efter denna så ville hon inte fiska mer. För min del blev det 10st, den näst största vägde 410gram och var 29cm .. Man kan ju undra om jag fått samma fisk 3 ggr. :P

Men äntligen fick jag höjt upp min PB till 450gram iaf.  Mättes till 30cm. :)


fredag 9 juli 2010

Sutare

Nu är man hemma efter ett nattpass efter sutare igen, denna gången provade vi Härlanda Tjärn i Göteborg. Målet var att försöka få några stycken över 2kg, och kanske även ha tur att lura en karp.

Detta var de värsta stället jag varit på med knot, svärmade om oss hela natten i princip. Ser nästan ut som jag har vattenkoppor om man tittar på mina händer. Tur att ansiktet slapp se för jävligt ut denna gången iaf. hehe

Uppriggat strax efter 6 tiden, nappade bra, massa små mört var och pillade på våra beten. Lite senare började sutarna nappa, iaf om man frågar mig. Jag anser mig kunna se skillnad på sutar napp och mört napp. :P

Strax efter klockan blivit 22 slår de på stort på mitt spö, efter några minuters kamp utan att få upp fisken till ytan börjar jag nästan tro att det är en karp på kroken. Efter en stund säger Andreas att det är en sutare, och jag säger redan då detta är lätt PB. Några minuter senare får vi landat den och den mäter 53cm och väger 2250gram. Nytt PB för 5:te gången iår! :D

Efter denna får vi inga mer på kvällen, men andreas lyckas dra 2 fina mörtar på 440gram och 380gram.

På morgonen får vi varsin, Andreas 1200gram och jag 1350gram. Blir en del mörtar, Andreas fick säkert över 20st, jag 3st.

Sjön verkar iaf vara lovande! Skall förhoppningsvis göras fler försök. Skitfiske! :)


söndag 4 juli 2010

Båt time

Blev en tur som började igår kväll vid 21 tiden. Jag och Robin.Å hade bokat en båt för att fiska efter abborre och gädda.

Efter att ha fiskat nån timme och står och dänger efter abborre på ett ställe där dem vakar hela tiden, och vi drar ett gäng, så tittar jag ner i båten och ser massa vatten.

Först tänkte jag att min betesfisk låda vält, sen så ser jag att det läcker in lite vatten ur en packning i golvet på båten. Självklart så ska jag försöka täppa igen hålet med fingret, OCH vad händer då, jo hela packningen försvann och de forsar in vatten.

!!!!!!!!!!

Panikslagen säger jag till Robin som fort som fan börjar ro mot närmaste brygga. Väl vid bryggan kastar vi upp våra saker på land. Ägarna av brygga och marken där vi gick i land kommer ner och blir chockad över hur vi beter oss, kan jag mycket väl tänka mig. :)

Väl på land med all vår utrustning blöt så ringer vi till honom som vi hyrde båten av, dock får vi inte tag i honom men hans son kommer och kör oss till en annan båt så vi kunde fortsätta fisket.

Blev inte så mycket fiske då mörkret kom snabbt så vi rodde in till land där vi gjorde upp en brasa och grilla lite tills det skulle börja ljusna igen.

Vid 3 tiden var vi ute på sjön igen och fortsatte fisket tills 7 då vi åkte hem.

Totalt landades över 50 fiskar. Jag har ingen koll på exakt hur många robin fick, men han fick en hel del snipor iaf. :)

Själv så blev det 29 abborrar, 6 mörtar och 1 gädda på 1,16kg.